Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

STILTE OP HET WERK

Stille dinsdag.

De mooiste droom. Rust op het werk. Een dag niet praten. Iedereen verbieden te bellen. Een dag die werkzaamheden doen die je zelf graag wilt doen en niet gestoord worden door anderen.

Afgelopen week las ik in de krant over de stille dinsdag. Een dag waarop 300 werknemers van het Brusselse Delta Lloyd stil waren. Geen rinkelende telefoons. Geen vergaderingen. Geen geklets in de gangen. Ik kreeg een gelukzalig gevoel en mijn gedachten gingen terug naar het stilteweekend dat ik vorig jaar in België heb gedaan.  Dat was helemaal te gek. En nu zo’n dag op het werk? Voor mij zou dit een dag zijn om die lastige beleidsnotitie te schrijven en om mijn achterstallige mail te beantwoorden.

E-mailloze dag

Eigenlijk heb ik een nog grotere behoefte aan een dag zonder e-mail. Soms lijkt het of de e-mails zich net zo snel vermenigvuldigen als fruitvliegjes. Je beantwoordt een mailtje en een minuut later heb je 5 nieuwe in je mailbox! Ik zou zo graag een dag mijn mail willen blokkeren, zodat niemand nieuwe mails kan sturen. Eindelijk die 200 ongeopende mails eens wegwerken…..

Stille dinsdag zonder email

Ik ga het doen. Op mijn werk een stille dinsdag organiseren in combinatie met een verbod om anderen te mailen.

Uh… ja, ik mag dan zélf natuurlijk wel anderen mailen…………………….Of zal ik toch maar gewoon een dagje thuis gaan werken?

Vrijdag 24 november 2017 is het ‘ e-mailloze vrijdag’.  Annemiek Tigchelaar, de Werkdrukverlager, heeft er een toolbox voor gemaakt. Doe er je voordeel mee.

Reageer op dit bericht via onderstaand formulier of via Facebook, Linkedin of mail.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924