Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Een weekend Kloosterleven

‘Goed voor mezelf zorgen’ is een motto dat ik sinds jaren heb en ook probeer na te komen. In mijn werk- en privéleven sta ik altijd voor anderen klaar en daarbij heb ik de neiging om mezelf nog wel eens te vergeten. Daarom trakteer ik mezelf een aantal keren per jaar op iets waarbij ‘ ik’ centraal sta.

In oktober j.l was dat een weekend Kloosterleven. Ik heb het weekend doorgebracht in de Abdij der Trappisten van Westmalle (en ja….ook heb ik het heerlijke trappistenbier daar dagelijks genuttigd). Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij het klooster, maar omdat ik het nog nooit eerder had gedaan kwam ik via internet terecht bij Menno Stom van ETRbv. Hij organiseert deze weekenden en als je wilt krijg je er een stuk begeleiding bij. Daar had ik voor gekozen, omdat ik geen idee had of twee dagen in stilte doorbrengen iets voor me zou zijn en het me toch wel prettig leek om nog met iemand te kunnen praten.  Het was een schot in de roos.  Ik had er geen enkele moeite mee om twee dagen in stilte te leven en  de zes gesprekken met Menno, samen met nog een andere deelnemer, waren fantastisch. Hij vertelde ons over de werking van onze hersenen, ons bewustzijn en onderbewustzijn en hoe we zelf onze gedachten kunnen sturen en ook eens een poosje vrijaf kunnen geven én…………..gewoon te accepteren wat er is en wat er in ons leven gebeurt.

Hoe fantastisch is het om los te zijn van mail, social media, telefoon en gewoon je eigen gang te gaan in stilte. Lekker lezen, slapen, wandelen, hardlopen en af en toe even mediteren en mijmeren in de kerkbanken bij een nauwelijks te volgen dienst van de monniken.  Niets moet….tijd voor mezelf……een verblijf ‘ vol’ rust. Geen social talks bij de maaltijd; dat is toch wel heel bijzonder.

Het is een aanrader voor iedereen die de drukte wil ontvluchten.  Menno Stom geeft vanuit zijn bedrijf (etrbv.nl) ook workshops voor leidinggevenden en teams. Niet alleen om rust in je hoofd te krijgen,maar ook om effectiever en leuker leiding te geven. Ik weet zeker dat ik zo’n weekend het komende jaar opnieuw zal doen.

Reageren?

Doe dit via Facebook of Linkedin of via het formulier hieronder.

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924