Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Met WW omscholen naar Verzorgende!

OVERSCHOT EN TEKORT IN DE ZORG

Vanuit mijn functie als hfd P&O bij Norschoten had ik onlangs met Maarten Vergeer van Curaflex  een gesprek. Hij vertelde me over een geweldig initiatief.

Met het gegeven dat er een overschot  is van honderden Helpenden in de zorg (niveau 2) die werkloos zijn, en tegelijkertijd een tekort aan Verzorgenden (niveau 3) zijn ze aan de slag gegaan.  Curaflex wil van betekenis zijn voor de maatschappij en ziet voor zichzelf een taak om ervoor te zorgen dat de werkloze Helpenden weer toekomstperspectief krijgen en het tekort aan Verzorgenden gelijk wordt opgelost.

Curaflex heeft contact gezocht met het UWV en de Oppstapgroep (onderwijsinstelling voor Zorg en Welzijn) en samen zorgen zij er voor dat de Helpenden, na een screening, in 1 jaar tijd  Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) worden.

Het lijkt wel een sprookje, maar het is de werkelijkheid. Iedereen wordt er beter van.  De eerst groep is eind mei 2016 gestart en de tweede groep gaat eind 2016 beginnen.

 

MAATWERK

Het unieke aan deze opleiding is maatwerk. De zorginstellingen waar de deelnemers hun praktijkervaring opdoen kunnen aangeven welke ondersteunende handelingen het snelst nodig zijn. Op deze wijze wordt bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie de continuïteit van kwalitatief goede zorg gewaarborgd.

IMG_0705

STAGE

De leerlingen gaan 1 jaar lang 1 dag per week naar school en lopen de overige uren stage bij diverse zorginstellingen, waaronder zorginstelling Norschoten, waar ik werk.  Zo kunnen wij ook een steentje bijdragen aan dit mooie maatschappelijk initiatief.

 

BAANGARANTIE

Het einde van de opleiding is net als een sprookje: ze leven nog lang en gelukkig!  Ofwel: haal je  diploma dan heb je ook een baan!

 

Reageer hieronder.

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924