Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Vroeger was alles anders

 

Vroeger, ja…..vroeger. Vroeger was alles anders!  Ik bedoel niet vóór corona, maar hoe er tegen werk aangekeken wordt. Vroeger, nog tot in de jaren 70, stopten vrouwen met werken om voor hun kersverse man te zorgen en soms ook nog voor één of meer kinderen.  Vroeger, werkten mannen fulltime en vrouwen veelal parttime.  Vroeger werkte je tot je 55ste, 58ste of misschien 60ste, maar daar hield het meestal op.  Vroeger was werk primair voor het verwerven van inkomen. Vroeger waren mensen op hun zestigste vaak opgebrand…………..

Alles kan nu

En nu? Nu is alles anders.  Alles kan. Man en vrouw werkt, met of zonder kinderen.  Werk biedt een mens structuur, contacten en het geeft betekenis aan iemands leven.  Voor zwaar werk zijn vele hulpmiddelen en machines gevonden om niet versleten te zijn aan het eind van je loopbaan. Werk hebben is heel belangrijk en sommige mensen beseffen dat nu in de coronatijd, omdat werk weg is gevallen. Werk kan een mens gelukkig maken en vooral als het werk is dat bij iemand past.

Talenten benutten

Wat niet veranderd is, is dat mensen vele talenten en passies hebben, maar deze niet altijd benutten. Ik ken gelukkig een groot aantal mensen die dit wel doen en in mijn werk probeer ik dit ook altijd te stimuleren.  In de afgelopen jaren heb ik ze geïnterviewd en ik wil je graag door middel van hun verhalen inspireren. Lees de verhalen en denk eens na bij jezelf met welke talenten en passies jíj nog niets gedaan hebt. Juist nu, nu er weinig vertier buiten de deur is,  is hét moment om te bedenken waar je écht blij van wordt.

Lees nog eens de verhalen van:

Hans Hoogeveen, die uit het P&O-vak stapte en ging werken als kok.

Claudio Tabbers die een punt zette achter de supermarktbranche en ijsbereider en ondernemer werd.

Henk van Dijk die zijn bedrijf ‘Klussenpunt’ begon, nadat hij het oeverloos vergaderen in de jeugdhulpverlening beu was.

Fred Toebes die van hypotheekadvies en Ariën Breunis van een vrachtwagenfabriek  overstapte naar de zorg.

Marcel Bakker die kwaliteitscontroleur was bij Talens en nu een fantastische en veelzijdige baan in de bibliotheek heeft.

Mark Pol, die afgelopen jaar niet alleen de dromen van anderen waar heeft gemaakt, maar ook zijn eigen droom. In 2019 is hij met zijn eigen bedrijf ‘Mark Pol Timmerwerken’ begonnen.

En zo zijn er nog veel meer verhalen van Marjanne Deelen, Annika van den Berg, Charlene Berkhout, Corina van der Valk, Diana van de Poppe, Jeroen Tiel Groenestege en nog veel meer.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924