Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Vrijwillig van baan veranderen als je 57 bent? Dat kan!

Als je een goede vaste baan hebt als personeelsadviseur en toch op zoek bent naar je ideale baan, wat doe je dan?
Ik had mijn droom: Hoofd Personeel & Organisatie worden van een kleine tot middelgrote zorginstelling. Werken op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau, dat zou ik graag (weer) willen. Het vooruitzicht van een zware/zwaardere baan op m’n 57ste vond ik geen probleem. Mijn redenatie is dat wanneer je een baan naar je zin hebt, dan krijg je daar energie van en kun je heel veel aan. Het bleef niet bij dromen alleen. Ik boorde mijn netwerk aan. Vertelde aan allerlei bekenden wat ik zocht en of ze me wilden tippen als hun iets ter ore zou komen. Ik bekeek allerlei vacaturesites. Ook probeerde ik door veel te vragen aan vakgenoten en te kijken in de vakliteratuur hoe de banen zich binnen P&O en de gezondheidszorg ontwikkelden. Het leek erop dat juist de hoofdenfuncties in veel instellingen weggesaneerd werden. Toch bleef ik erin geloven en om ‘mijn ei’ toch meer kwijt te kunnen nam ik, naast mijn vaste baan een tijdelijke minibaan aan als personeelsadviseur van de directeur van een kleine zorginstelling. Hier werd ik helemaal blij van. Mijn P&O-ideeën, inzichten en rugzak met ervaring kon ik hier helemaal kwijt. Opeens kwam er een berichtje van iemand uit mijn netwerk. Hij had dé baan voor me gezien en tegelijkertijd verscheen deze in de media. Ik heb direct een brief op maat geschreven, CV erbij en …………………….. je raadt het al: het werd mijn baan. Ik werk nu een paar weken als Hfd P,O&O bij zorginstelling Norschoten in Barneveld e.o. en zoals het er nu naar uitziet ís het ook mijn ideale baan!
Wil je ook nog een loopbaanstap als je al bij de senioren hoort? Dan heb ik de volgende tips:
• stel vast, evt. samen met een (loopbaan)coach, waar je passie zit, waar je blij van wordt, wat je écht leuk vindt
• heb geloof in jezelf en besef dat je al heel veel werk- en levenservaring hebt die je kunt bieden aan organisaties
• zorg dat je aan heel veel familie, vrienden, bekenden laat weten wat je zoekt en hou dat warm
• bezoek netwerkbijeenkomsten en praat met anderen en vraag wat ze doen, waar ze werken en hoe daar de vacatures worden gepubliceerd
• wees niet bang dat je een vaste baan voor een tijdelijke moet inwisselen. Als je wordt aangenomen zorg dan dat je weet wat er van je verwacht wordt (en niet iedere nieuwe baan is een tijdelijke). Als je werk doet dat bij je past, straal je dat uit en komt die vaste baan er vanzelf.
• én……………
• lees de passieverhalen op deze site en kijk hoe anderen hun loopbaanswitch hebben gemaakt

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924