Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Werken in de zorg. Mooi werk.

Ariën is de zestig gepasseerd en vindt werken in de zorg fantastisch. Mooi werk, zegt hij.  Maar hij heeft niet altijd in de zorg gewerkt. Bij  Scania, die o.a. trucks bouwt, zorgde hij voor het bevoorraden van de productielijn van vrachtwagens. De productie maakte een flinke groei door en er moest steeds sneller gewerkt worden en in meerdere ploegen.  Ariën vond het moeilijk om dit bij te houden. Hij mocht kiezen: óf mee blijven draaien in dit productieproces of wat anders gaan zoeken.  Met ondersteuning van Randstad ging hij op zoek naar een andere job.

Opleiding tot Helpende

Al snel viel hij met zijn neus in de boter: een groep medewerkers van Isala Klinieken in Zwolle werd opgeleid tot ‘Helpende’ bij onderwijsorganisatie Landstede. Hij kon meedoen en Scania betaalde de opleiding. Ariën voelde al lang dat de zorg wat voor hem was en een test bevestigde dat. Hij kent iemand met het syndroom van Down en stelde zich voor dat hij mensen met dit soort problematiek zou kunnen verzorgen en begeleiden. Er was een stageplek in Epe bij een groep mensen met niet aangeboren hersenletsel. Daar kreeg hij al gauw te horen: ‘het zit in je hart, je moet hier zijn’.  Weer bofte hij, de opleiding ‘Verzorgende Individuele gezondheidszorg’ (VIG) kon er direct achteraan. De instellingen boden echter alleen maar tijdelijke contracten aan en zo kwam hij als gediplomeerde terecht in verschillende instellingen. Een voordeel was dat hij met meerdere patiëntengroepen kon werken en sfeer kon proeven in de verschillende organisaties.

Opleiding tot Verzorgende

Nu weet hij dat dementerenden dé mensen zijn waar hij graag de handen en voeten voor wil zijn. Mooi werk. Hij werkte in Apeldoorn en Wijhe en toen hij zijn CV had geplaatst op internet werd Ariën door een medewerker van ‘Maandag detacheringen’ gebeld: of hij belangstelling had om een tijd voor ‘Atlant, wonen, zorg, welzijn’ te werken.  Met veel plezier werkt hij nu op een van de locaties van Atlant, maar over een paar maanden kan het weer ergens anders zijn.

Gemakkelijk vol te houden tot 67 jaar

Mooi werk. Hij weet dat hij dit gemakkelijk volhoudt tot z’n 67ste. Hulpmiddelen zorgen ervoor dat het fysiek geen zwaar werk meer is. Een dag in het verpleeghuis vliegt voorbij en hij kan heel betekenisvol zijn voor de bewoners.  Warme zorg, dat wil hij geven. Bewoners en collega’s willen Ariën graag in het team hebben, want mannen in de zorg zijn nog schaars en ze brengen een andere sfeer in een  groep met veel vrouwen.  Zijn dochters werken ook in de zorgsector en ze vinden het prachtig dat hun vader deze carriëreswitch heeft gemaakt.

Kijk verder

Zijn boodschap aan de lezer is:  Kijk goed wat je mogelijkheden zijn. Kijk verder dan de de situatie waar je in zit en volg je hart.

Wil je ook een baan in de zorg en daarvoor een opleiding volgen, informeer dan bij opleidingsinstituten, werkgeversverenigingen en zorginstellingen in Nederland of bij het UWV als je momenteel een uitkering hebt.

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924