Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Kijk eens goed in de spiegel

Kijk eens goed in de spiegel.

Meer thuis, thuis werken, even niet forenzen, even niet rennen en vliegen van kantoor naar kinderopvang en huis. Je kunt je werkdag inrichten zoals jij dat wilt met onderbrekingen die je anders niet zo zou doen. Even geen baas die op je let, als het werk maar gedaan wordt.  Toch is er ook onzekerheid, angst. Hoe gaat het straks na de crisis. Hoe ziet mijn werk er dan uit? Wat vind ik er eigenlijk van? Als ik eens goed in de spiegel kijk, wat zie ik dan?

Waar ben je mee bezig?

Er is een risico dat een soort paniekgevoel ervoor zorgt dat je elke dag toch al vroeg achter je laptop zit en nog meer mails verstuurt dan je voor de Corona al deed. Dat is wel een natuurlijke reflex, een soort van overleven.  Maar toch is dit juist een moment om eens na te denken en in de spiegel te kijken. Niet om te zien hoe je (steeds langer wordende) haar zit, maar hoe je iets positiefs uit de situatie kunt halen. Kijk eens naar wat je eigenlijk vindt van je bijdrage aan de organisatie of een team en hoe je je daarbij voelt. Past het werk dat je doet nog wel bij jou?  En passen de mensen, die nu even meer op afstand van je staan, wel bij jou? Waar ben je mee bezig? Gebruik deze tijd eens om na te denken hoe jíj straks wilt dat het verder gaat. Lees boeken en vakliteratuur en kijk of dit jou energie geeft of juist niet. Leer nieuwe dingen en doe dingen die al lang op je to-do-lijstje stonden. Waar word je nu écht blij van?  Verdiep je eens in de beroepen die nu in het middelpunt van de belangstelling staan, de zorg, het onderwijs. Ben je iemand die wil gaan voor betekenisvol werk of is status belangrijk? Tijd om te switchen? Of is het tijd om helemaal zelf aan het roer te gaan staan en je eigen bedrijf te beginnen?

Grijp je kans.

Grijp deze crisis in de wereld, maar ook in jezelf, aan om (mee) te veranderen. Wat vertelt jouw spiegel?

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924