Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Gepassioneerdheid kun je zien

Een aantal maanden geleden werd ik in de regionale krant getriggerd door de woorden ‘Past jouw Passie’, dat de thema-aanduiding was van een bijeenkomst van de Sunday Assembly in Apeldoorn. Het is een maandelijks evenement voor niet religieuze mensen en wordt wereldwijd gehouden. Het leven wordt er gevierd. Ik besloot er voor het eerst naartoe te gaan. Een enthousiaste spreekster Anne Nowee sprak over hoe ze in haar werk als coach bij vele mensen naar de passie zoekt. Ze vertelde dat het geen zin heeft om iemand iets aan te leren waarin hij/zij niet goed is of waarmee hij/zij geen affiniteit heeft. Zo weet ik uit ervaring van een familielid dat bijvoorbeeld het aanleren van time-management funest is voor iemand die heel creatief is.

Wat me aansprak in haar verhaal was dat ze gericht is op het herkennen van kwaliteiten in mensen. Deze ontplooien en mobiliseren in de richting die iemand uit wil. Ik zie het zelf ook om me heen. Als iemand met passie werkt, dan is er plezier, warmte, energie. Het straalt uit naar anderen. Heel mooi vind ik het om te zien aan iemands houding of ogen als er vanuit passie gewerkt wordt. Sommigen verliezen zich in het werk, vergeten de tijd. Als je werkt vanuit je passie verlies je geen energie……….. je kríjgt energie. Hoe hard je ook werkt. Anne zei: ‘werken zonder passie is als eten zonder smaak, of muziek zonder emotie’.

Ik kan het hier helemaal mee eens zijn. Onlangs interviewde ik Henk Frankena, een man die zijn passie is gaan leven als skutsjesiler. Toen hij mij zijn verhaal vertelde hoorde ik zijn gepassioneerdheid voor het zeilen in zijn stem, zag het aan zijn houding en ogen. Voor mij is het dan alleen maar genieten. Lees bij passieverhalen het interview met Henk.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924