Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Niet gelukkig in je baan? Stap uit je comfortzone.

Ben je onrustig? Ontevreden over je baan?  Praat je met vrienden vaak over je werksituatie, je baas, de reorganisaties die elkaar opvolgen?  Je surft wat rond op de banensites. Sommigen trekken je aan, maar je ziet dat je een tijdelijk dienstverband krijgt. Je denkt dat je iets moet veranderen, maar tegelijkertijd denk je aan je huis, je kinderen, de zekerheid die je nu hebt van je vaste baan en inkomen.  Het idee van verandering geeft net zoveel onrust of misschien nog wel meer. Afijn, er komt niets van terecht en je probeert er elke dag maar weer het beste van te maken. De zekerheid die je hebt is dat je werk morgen even onplezierig of net zo weinig uitdagend is als vandaag. En dat ongelukkige gevoel blijft.

Als je dit bekend voorkomt wil ik je graag tips geven om uit je comfortzone te stappen. Het is wel eng en spannend want je moet vertrouwde dingen loslaten, nieuwe dingen gaan doen. Uit je comfortzone stappen betekent dat je even uit je evenwicht moet . Je vraagt je af of je het wel kunt, of het wel verstandig is, wat anderen ervan vinden, of je je niet in het ongeluk stort (maar je was toch al ongelukkig….)

Wat kun je doen?

  1. Beredeneer en voel hoe je in de huidige situatie zit.

Wat gebeurt er als je de huidige situatie in stand houdt? Word je ziek, zuur, een minder leuk mens voor jezelf en je omgeving? Hoe etaleer je dat gevoel? Speel je iedere dag toneel, klaag je steen en been of sluit je je in jezelf op? Waarvan of van wie word je ongelukkig? Hoe zou het voelen als je dat kwijt bent? Wie zul je zijn als je deze situatie los laat?

  1. Krijg inzicht en bewustzijn.

Probeer uit te zoeken wat je wilt veranderen en waar je naartoe wilt. Praat met anderen. Bedenk waar je blij van wordt. In welke situaties ben je in een flow en verlies je je in de tijd. Lees de passieverhalen op deze site. Schakel een (loopbaan)coach in, ook al kost het wat (bedenk: werkgeluk is onbetaalbaar)

  1. Beschrijf je einddoel

Probeer je doel voor je te zien. Maak het plaatje samen met anderen door er veel over te praten. Wat zijn je drijfveren hierbij? Hou deze almaar voor ogen en geef niet op. Vertel in je netwerk van kennissen, vrienden, vakgenoten wat je droombaan is, zodat ze mee kunnen zoeken. Op deze manier ben ik zelf aan mijn laatste baan gekomen.

  1. Accepteer dat je uit je evenwicht raakt

Het zoeken naar het onbekende met onrust, twijfels, onzekerheid hoort erbij. Bedenk dat het evenwicht in een nieuwe situatie ook weer gauw gevonden wordt.

  1. Richt je op werken met passie

Als je werk vindt dat dichtbij je passie ligt, dan kun je de hele wereld aan. Je bent gemotiveerd, bevlogen en voelt je fit en vitaal.  En als je salaris in moet leveren ten gunste van je geluk…….. lees dan het passieverhaal op deze site van Fred Toebes: Van hypotheekadvies naar de zorg bijzonder?

En de allerlaatste tip:  begin niet morgen, maar vandaag.

Sören Kierkegaard zei ooit:  durven is je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.

Succes!

Reageren op deze blog: doe dat hieronder of via Linkedin of Facebook.

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924