Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Blijf vitaal in je werk

 

Hoe blijf je vitaal in je werk? Hoe zorg je ervoor dat je met plezier werkt tot aan je pensioenleeftijd en je daarna ook nog volop kunt genieten van het leven? Het is een vraagstuk voor instellingen en bedrijven hoe ze hun medewerkers gezond en productief kunnen houden. Er worden soms ontziemaatregelen toegepast. Dat is mooi voor oudere werknemers met fysiek zware beroepen die al slijtage hebben opgelopen, maar het is niet bewezen dat het voor andere werknemers werkt. Maar wat doe je dan wél?  Eerst even over mezelf.

Zelf regie nemen

Ik ben een tijdje geleden overspannen geraakt door mijn werk. Teveel hooi op de vork, teveel verantwoordelijkheidsgevoel, het gevoel dat ik niet genoeg resultaten kon behalen en nog veel meer. Ik zag mezelf in een circus aan allerlei bordjes op stokken draaien en maar hopen dat er geen bordjes vanaf zouden vallen. Afstand nemend van mijn werk deed me inzien dat ik in een mallemolen zat en niet meer kon stoppen. Mijn lichaam zei echter: tot hier en niet verder. En dan is er even helemaal geen werk. Ik zat thuis en zag het even niet meer zitten, maar de tijd, rust, ontspanning en een paar goede coaches zorgden ervoor dat helder werd wat ik wel en niet wilde. Ik besloot het over een andere boeg te gooien en pakte een opleiding en vrijwilligerswerk. Voor mij werd steeds duidelijker wat wel en niet bij mij past. En ik heb mijn draai weer helemaal gevonden.

Gesprek leidinggevende – medewerker

Niet langer de gestructureerde functioneringsgesprekken voeren, waar iedereen zo langzamerhand de balen van heeft, maar aandacht, respect, inspraak geven aan medewerkers is nodig. Vitaal doorwerken moet een vast en regelmatig gespreksonderwerp zijn tussen leidinggevende en medewerker. Medewerkers kunnen zelf het beste vertellen wat ze nodig hebben om fijn te werken. Inspraak, zelf het werk inrichten, met het team zelf problemen oplossen. Én, niet teveel werken met standaardfuncties met gedetailleerde functiebeschrijvingen, dat is alleen maar beklemmend. Als medewerkers hun talenten optimaal kunnen benutten geeft ze dat energie en zin om elke dag naar het werk te gaan én heeft de werkgever productieve werknemers. Samen praten om het werk zó in te richten dat de werkzaamheden bij de medewerker passen. Dán heb je gepassioneerde, energieke, werknemers die elke dag fluitend naar hun werk gaan en hoeft er niet meer gedacht te worden over ‘hoe lang nog?’

Loopbaancoaching

En heb je nu iemand in je team die de spirit in het werk is kwijt geraakt en als leidinggevende weet je ook niet zo goed hoe hij of zij weer met meer plezier kan werken?  Neem dan contact met me op. Ik kan met loopbaancoaching helpen weer anders naar werk te kijken en weer nieuw elan te geven.

 

 

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924