Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Werkgeluk

Deze week is de week van het werkgeluk. Jawel, misschien goed om er even over na te denken.  Is het tegenovergestelde van werkgeluk werkongeluk? Of ongelukkig werk? Geluk is een emotie en als je zoekt naar een definitie dan vind je er velen en het blijkt dat werkgeluk heel individueel bepaald is.

Als ík denk aan werkgeluk, dan krijg ik beelden van ’s ochtends zin hebben om met mijn werk bezig te gaan, gezelligheid met collega’s, in een flow zitten, leren, uitdagingen, resultaten bereiken………

Smoothies

Tegenwoordig denken bedrijven en instellingen dat ze werkgeluk kunnen regelen, door bijvoorbeeld het aanbieden van sport en spel op het werk, lekkere koffie, lekkere hapjes en smoothies in de kantine of vergaderen in leuk aangeklede vergaderkamers.  Sommige bedrijven hebben zelfs een ‘werkgelukmanager’ of ‘chef geluk’ in dienst genomen om het werkgeluk beter te organiseren. Want…. gelukkige medewerkers zorgen voor tevreden klanten/cliënten en positieve resultaten.

Het beste van jezelf geven

Maar wanneer is er nu echt sprake van werkgeluk? En kun je dat organiseren?  Ik ben van mening van niet. Het prettige werkgeluksgevoel kunnen medewerkers alleen maar krijgen als er ingespeeld wordt op de behoeften, wensen en ambities van de medewerkers. Daarvoor moeten leidinggevenden en HR met de medewerkers in gesprek. Wat heeft de medewerker nodig om de organisatie het beste van zichzelf te kunnen geven? Wanneer staat de medewerker in zijn kracht? Welke verwachtingen zijn er over en weer en hoe kunnen deze bij elkaar gebracht worden? De cultuur van de organisatie speelt een rol, de werkplek, de wijze van leidinggeven, de arbeidsvoorwaarden, de gebruikte ict-middelen en ook de eenvoudige zaken zoals de introductie en het inwerken.   Er is volgens mij maar één manier om te weten te komen of je medewerkers gelukkig zijn in hun werk en dat is met ze praten. Individueel.  En vervolgens proberen de medewerker dát te geven waarmee hij kan schitteren in de organisatie en daarmee een zeer tevreden klant of cliënt.  Een potje kunnen darten in de pauze of een vrijdagmiddagborrel of een personeelsuitje blijft leuk, maar is een extraatje, een soort kers op de heerlijke taart.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924