Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Wég met angst, boosheid, verdriet, onrust……..

Het is donker, stikdonker, het is koud en er staat een straffe wind. José ’s hart gaat enorm tekeer. Ze is bang, doodsbang.  Als er maar niet weer iemand achter haar fietst. Ze wil zo graag naar haar vriendin, maar eigenlijk durft ze niet. Alle spieren spannen zich aan, ze trapt zich een ongeluk.Hoort ze daar wat?  Mmmm, dat moet iets in de verte zijn.Oh jee, en dan nu de fietstunnel. Ze begint nog meer te zweten. Hopelijk is er niemand in de tunnel. Het lijkt alsof haar keel dichtgeknepen wordt.

Dit gaat over de 22-jarige José. Ze wilde zo graag af van haar angst in het donker. Vanaf volgende maand heeft ze een baan waar ze ’s ochtends vroeg in het donker op de fiets naartoe moet.

Ze had van iemand gehoord dat ik haar met IEMT zou kunnen helpen.

IEMT

Wat is IEMT?  Iemt staat voor Integral Eye Movement Therapie. Op z’n Hollands: oogbewegingstherapie. Voordat ik over de werkwijze vertel eerst een korte theorie over de hersenen.

Hersenen

In de hersenen van alle mensen worden herinneringen en ervaringen opgeslagen. Leuke ervaringen? Niks mis mee. Maar nare herinneringen en ervaringen kunnen emoties oproepen en terugkomen als er iets plaats vindt dat er op lijkt. Er wordt dan iets getriggerd en spelen de oude gevoelens en emoties weer op. Je herkent het vast wel. Een bepaald geluid, een persoon die iets doet of zegt, een geur, een naam…………Bij nieuwe gebeurtenissen krijg je datzelfde gevoel en krijg je er als het ware een laagje overheen. Op een gegeven moment kan het een flinke last worden of je wordt er ziek van. Ik heb het zelf heel lang gehad met angst voor onweer en harde regen. Als het ging onweren of hard regenen kromp ik ineen, werd ik bang en raakte in paniek. Vele keren was ons huis in Epe onder water gelopen bij enorme onweersbuien. Als klein meisje werd ik heel bang en wist ik niet waar ik het zoeken moest. De reactie die ik er toen op had bleef zich jarenlang herhalen, ook al gebeurde er niks met mijn huis. Nu ben ik er gelukkig door IEMT-behandelingen af.

Hoe werkt IEMT?

Ik werk met trancetaal, geef de cliënt speciale instructies en anticipeer op wat er gebeurt. Ik vraag José herinneringen op te roepen die met dat vervelende gevoel van angst in het donker te maken hebben en tegelijkertijd laat ik José met haar ogen mijn vingers volgen. Ze hoeft mij niets te vertellen over wat er in haar hoofd omgaat. Pas nadat ze aan de slag is geweest met alle herinneringen die bij het angstgevoel worden opgeroepen zie ik haar ogen en gezicht ontspannen. Meerdere delen van de hersenen zijn aan het werk geweest en de emotie wordt los gemaakt van  herinnering. Ook worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Door IEMT is de zware lading weggehaald.

Je kunt het vergelijken met een computer. Je haalt een document uit een mapje, je voegt iets toe of haalt tekst weg (je bewerkt het met IEMT)  en je plaatst het document, veranderd, terug in dezelfde of andere map terug. Het document is nooit meer hetzelfde als het is geweest.

IEMT werkt uitstekend bij allerlei vervelende emoties en gevoelens. Bang om te falen, je niets waard voelen, terugkerend verdriet, spanning op het werk, podiumvrees. Vaak na één behandeling voelt het al stukken beter.

Het is donker, stikdonker. Het is koud en er staat een straffe wind. José  fietst rustig de lange weg af naar haar vriendin.  Ze nadert de fietstunnel en als ze er doorheen fietst ziet ze wat voor een mooie graffiti op de muren is aangebracht. Ze neuriet een liedje dat ze net op Spotify heeft gehoord. Ze denkt aan de film die ze zometeen met haar vriendin gaat kijken. Ze fietst door. Opeens bedenkt ze: wat bizar toch dat ik hier onlangs nog doodsangsten uitstond als ik hier fietste. En nu is het voorbij!!!!!

Ook last?

Heb je ook last van vervelende emoties? Ik wil je graag helpen. Neem contact met me op. Kijk op werkenvanuitpassie.nl  Ik ben gediplomeerd Iemt-practitioner en geregistreerd bij the association for IEMT practitioners.

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924