Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Waarom wachten totdat je accu leeg is

Onlangs meldde zich een man van 35 bij mijn loopbaancoachingspraktijk. Ik noem hem gemakshalve Wouter. Hij had nog wel plezier in zijn werk, maar voelde dat hij een beetje in een sleur terecht begon te komen. Wouter merkte dat de energie die hij jaren geleden van zijn werk kreeg was weggeëbt en daarbij was hij uitgekeken op een paar collega’s, aan wie hij zich steeds meer begon te ergeren. Ook was hij niet weg van zijn nieuwe leidinggevende; iemand die weinig empathie heeft en voor wie geld belangrijker is dan zijn medewerkers. Hij wilde zich eens verdiepen in de mogelijkheden om wat anders te gaan doen en wilde meer naar zichzelf kijken, want ‘wie was hij nou eigenlijk? ’.

Ik sprak mijn waardering voor hem uit. Geweldig! Dit getuigt van regie nemen. Ik spreek zoveel mensen die jarenlang blijven zitten totdat de fut er helemaal uit is, er een uitbarsting komt of de accu is leeggeraakt met soms ook nog allerlei ondefinieerbare fysieke en/of psychische klachten.

Waarom wachten totdat de accu leeg is?

Wouter was op tijd. Hij had de bereidheid om zichzelf eens onder de loep te nemen. Hij had al wat zitten neuzen in boeken over zelfkennis en ‘het roer om !’, maar hij bemerkte daarbij dat hij dan maar op een heel beperkte manier naar zichzelf kon kijken. Hij was zo realistisch om te bedenken dat iemand anders hem de spiegel voor zou moeten houden. Geen bekende, want die kan misschien niet meer objectief naar hem kijken.  Wouter vond het geen enkel punt om iemand van buitenaf te betrekken en ik was bijzonder verheugd hem te mogen helpen.

Nieuwe manieren om te solliciteren

Na vijf intensieve gesprekken, verdeeld over 3 maanden, met ‘huiswerk’ om zichzelf eens van een andere kant te bekijken en het verkennen van de arbeidsmarkt met voor hem nieuwe manieren van solliciteren, was hij klaar. Klaar voor de nieuwe stap. 1 maart 2022 gaat hij beginnen bij een nieuwe werkgever. Je zou hem moeten kunnen zien. Een andere Wouter dan toen ik hem voor het eerst zag. Hij straalt en voelt zich energiek om aan z’n nieuw job te beginnen.

Zit je in een soortgelijke situatie? Bel of mail me en we kijken samen hoe jij je loopbaan een nieuwe wending kunt geven.

 

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924