Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Tijd schatten

In mijn tijd van bezinning denk ik veel na over mijn werk, mijn tijdsbesteding aan werk, ontspanning en privé-aangelegenheden. Ik blijf me erover verbazen hoe snel de tijd gaat en elke dag trap ik er weer in: ik heb weer niet gedaan wat ik die dag graag had gewild. Tijd schatten is geen talent van mij.

Druk druk druk

In organisaties worden allerlei zaken uitgewerkt of ingevoerd, zoals een beleidsplan, een procedure, een organisatieverandering en je ziet dat het maar zelden lukt om het op het vooraf geplande moment klaar te hebben. We houden onszelf voortdurend voor de gek en we roepen maar dat we het druk, druk, druk hebben en we rennen achter onszelf en anderen aan.

Ad van der Hulst schreef vorige week in zijn weekreview over meneer Westheimer. Hij heeft een veel geciteerde vuistregel opgesteld ten aanzien van de tijd die nodig is voor een bepaalde klus. De vuistregel luidt:

 [Schat de tijd die je denkt nodig te hebben, vermenigvuldig met 2 en tel er 3 bij op.]

  • Als je een klus hebt waarvan je denkt dat die een uur gaat duren kost het 5 uur met alles erop en eraan (ook de wachttijd op anderen).
  • Een project met een geschatte doorlooptijd van een maand gaat zomaar 5 maanden duren.
  • Een fusietraject van een jaar kan maar zo eens 5 jaar kosten.

We weten het allemaal, maar toch blijven we onrealistisch plannen en houden we elkaar voor de gek. Zullen we de vuistregel ook eens gaan toepassen? Ben jij degene die je leidinggevende en collega’s hierop gaat attenderen en het goede voorbeeld gaat geven?

Gedoe van mensen in organisatie

Ad van der Hulst van Adjustintime heeft zich gespecialiseerd in het leuk(er) maken van ‘gedoe van mensen in organisaties’, zoals time-management, lean, corvee, persoonlijke effectiviteit. Als je er meer over wilt weten, kijk dan eens op zijn website.

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924