Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Spijt op je sterfbed

Verpleegkundigen hebben vaak gesprekken met patiënten die op hun sterfbed liggen en ze horen vaak waarover de patiënten spijt hebben als zij terugkijken op hun leven. Spijt op je sterfbed, dat wil je toch niet?

8 x spijt

Er is een onderzoek gedaan aan de Cornell University door Gerontoloog Karl Pillemer onder 1500 65-plussers wat ze liever anders gedaan hadden in hun leven.

Hij somt acht dingen op waarvan zij spijt van hebben.

1. Ze kozen de verkeerde partner

2. Ze legden familieruzies niet bij

3. Ze toonden hun gevoelens niet

4. Ze reisden te weinig

5. Ze piekerden te veel

6. Ze hebben gelogen

7. Ze leefden ongezond

8. Ze lieten carrièrekansen liggen

Deze laatste spreekt mij als loopbaancoach natuurlijk aan. De 65-plussers in het onderzoek gaven vaak aan dat ze spijt hadden van gemiste carrièrestappen. Uit angst of gewoonte bleven ze op hun oude plek zitten.

Dromen over het ideale werk

Bij loopbaancoaching is dit ook vaak onderwerp van gesprek. Als iemand een loopbaancoach inschakelt dan is er vaak een aanleiding, zoals: de persoon is ontslagen, is ziek geworden van het werk, is niet meer tevreden met het werk, weet niet welk (vrijwilligers)werk bij hem/haar past of welke studiekeuze hij moet maken.

Er zijn dan allerlei werkvormen voorhanden die de coach in kan zetten, bijv. een levenslijn beschrijven of een toespraak maken die bij de eigen begrafenis van de coachee wordt gehouden of een terugblik op het leven vanaf het sterfbed. Ook is er mogelijkheid om te dromen over het ideale werk en proberen dit beeld zo haalbaar mogelijk te maken en alle belemmeringen, die er vaak niet écht zijn, weg te nemen.

Beren op de weg

Als ik merk dat coachees bang zijn of beren op de weg zien om nieuwe stappen te zetten in hun loopbaan dan probeer ik eerst die angst en beren weg te nemen en vervolgens verkennen we samen allerlei mogelijkheden die de persoon zelf heeft en die de arbeidsmarkt te bieden heeft.

Kruispunt in loopbaan

Er staan velen op een kruispunt in hun loopbaan, maar blijven jammergenoeg toch maar zitten waar ze zitten en schakelen geen hulp in want er zijn zoveel dingen op te noemen waarom ze niet willen of kunnen veranderen, zoals de hypotheek, het vaste contract, die leuke collega’s het goede salaris….. Het is jammer als zij dan ook spijt op hun sterfbed krijgen van het feit dat ze carrièrekansen hebben laten liggen.

Kop koffie

Zorg dat het jou niet overkomt en bel of mail me en we drinken samen een kop koffie en ik vertel je waarbij ik je kan helpen om een leuke baan of studierichting te vinden.

www.werkenvanuitpassie.nl

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924