Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Relaxed op vakantie

Als je nog op vakantie gaat en je werkt samen met anderen, let er dan op dat je niet gevloerd bent voor je vakantie begint en enkele dagen na terugkomst alweer compleet gestrest bent.

Een kennis van mij was in de veronderstelling dat tijdens zijn vakantie een paar belangrijke taken door zijn leidinggevende zouden zijn gedaan, maar nee, alles lag er nog en daarbij een paar honderd onbeantwoorde mailtjes. Zo wil je toch niet van vakantie terugkomen.

Hier zijn wat tips:

Altijd klaar staan

Als je collega eerst op vakantie gaat en hij (of zij) vraagt je om wat werk over te nemen, dan zeg je vaak geen nee. Probeer wel zo’n 2 weken van tevoren al met je collega te bespreken wat het werk is en wat belangrijk en minder belangrijk is. Hij heeft dan nog tijd om het werk op orde te maken.  Stel je collega de vraag wat het ergste is dat er kan gebeuren als het werk niet af is. Misschien kan het wel een paar weken blijven liggen en hoef je het helemaal niet op te pakken.

Er zijn ook leidinggevenden of collega’s die opeens complimenten gaan geven voor de vakantie. Dit kan een signaal zijn. Misschien word je heel belangrijk gemaakt en voor je het weet ben je voor die ene collega een rapport aan het afmaken waar hij ‘echt niet meer aan toekwam’ .

Neem niet de mailbox over van een ander

Je kunt niet overzien wat het bewaken van andermans mailbox gaat betekenen voor jou. Laat je collega in de automatische reply bijv. wel je telefoonnummer zetten, maar geen emailadres. Voor bellen is er bij de meeste mensen een drempel, en meestal wacht men dan wel 2 of 3 weken.

Schrijf je tijdelijk uit de WhatsAppgroep

Ga je zelf op vakantie stap dan even uit de groepsapp.  Laat in je laatste berichtje even weten dat je er even tussenuit bent.  Je wordt dan niet op je vakantie geconfronteerd met allerlei werkgerelateerde zaken.

Heldere overdracht

Zorg zelf voor een goede en heldere overdracht aan je collega’s.  Ze hoeven je dan niet te bellen als je lekker op een terrasje in Italië zit.

Out of office-reply

Schrijf niet teveel en geef niet teveel verwijzingen naar anderen. Schrijf ook niet dat je je mail af en toe zult lezen (dat wil je toch niet!) Schrijf kort en bondig ‘ op 30 augustus ben ik weer aan het werk en kom ik op je bericht terug. De lezer is dan tevreden gesteld. En als je een of twee dagen  voor de genoemde datum daadwerkelijk weer aan het werk gaat, heb je tijd om alles rustig te bekijken en kun je ook nog even met de collega’s over de vakanties praten. Of je begint met een dagje thuis te werken, dat is nog relaxter.

Een fijne en ontspannen vakantie toegewenst.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924