Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Van vergadertafel naar werkbank

Henk van Dijk (1968) werkte in de antroposofische jeugdhulpverlening en bij de Raad voor de Kinderbescherming. Nu runt hij in Kampen zijn eigen bedrijfje Klussenpunt. ‘Dat oeverloos vergaderen was ik helemaal zat’.
‘Ze zeggen wel eens:het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In mijn jeugd was ik voortdurend bezig met hout en houtbewerking. De liefde voor hout, bouw en elektrotechniek is genetisch bepaald. Ik kreeg het vanuit mijn wieg mee. Beide opa’s bouwden of verbouwden hun huis. Ik werkte met ze mee’.
‘Op de MTS – ik vraag mezelf nog steeds af waarom ik aansluitend niet de HTS heb gedaan – miste ik de bezieling bij veel leraren. Daardoor miste ik het vonkje om verder te gaan in de techniek. Ik moest in 1988 het leger in, werd vragenwagenchauffeur en telexist. Vooral dat laatste had te maken met techniek’.
Overstap
Na mijn diensttijd werd ik projectleider bij Alewijnse in Zwolle. Industriële elektrotechniek. Als een vis in het water voelde ik mij met het onderhoud aan bruggen en sluizen. Prachtig. Ik speelde toen al met de gedachte om een eigen bedrijfje te beginnen. Want klussen bij particulieren was toen al, en is nog steeds, mijn lust en mijn leven. Maar mijn toenmalige vriendin studeerde geneeskunde en ik besloot om de HBO-opleiding in Utrecht te gaan volgen voor verpleegkundige. Mensen helpen en begeleiden trok mij aan. Als snel werd ik gevraagd daar om te gaan met kinderen met geestelijke en verstandelijke handicaps. Ik werd groepsleider. Ik zag raakvlakken met mijn kluspassie: samen een band plakken bijvoorbeeld, of een simpel stopcontact aanleggen’. ‘Mijn laatste vaste baan was bij de Kinderbescherming in Lelystad, als ondermeer scheidingsbemiddelaar en onderzoeker naar kinderen die niet goed werden opgevoed. Ik mocht meewerken een nieuw landelijk werkend softwaresysteem voor de Kinderbescherming te testen. Dat was hard werken. Uiteindelijk stoorde de overdreven overleg- en vergadercultuur me mateloos. Inhoudelijk vond ik het werk hartstikke leuk, maar vaak dacht ik : stop toch eens met dat oeverloos vergaderen en ga aan het werk. Doe iets voor de kinderen. Drie jaar geleden heb ik alsnog mijn eigen klussenbedrijf opgezet. Het beste van twee werelden voor mij: mensen helpen en klussen’.
Met dank aan Henk van Dijk en journalist Jos Pelgrom, van wie ik dit interview mocht overnemen.
Reageren? Doe dat hieronder op het reactieformulier.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924