Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Van de uitvaartbranche naar koffie ‘on the move’

Ik was bij een evenement, zag een oldtimer met grote letters erop: ” Espressobar ” en ik was direct verkocht. In die mooie Citroën HY uit 1974 stonden twee gezellige, lachende meiden, die me van een heerlijk kopje koffie voorzagen. Het enthousiasme, de passie voor hun koffie spatte ervan af!
Ik ben eens bij die meiden gaan praten om meer te horen over hun passie.

Ze vertellen dat ze échte zussen zijn en een enorm sterke band met elkaar hebben. Ze wilden al vanaf dat ze volwassen waren samen een onderneming starten. Het had even tijd nodig, maar in 2012 hebben ze de stap gewaagd: van een administratieve baan bij een uitvaartverzekeringsmaatschappij naar het vrije leven met koffie ‘on the move’. Ze kochten de oldtimer, knapten haar op, gaven haar de naam HYppie, kochten een uitgebreide koffiemachine en startten met ‘Coffee op locatie’ Geen onderzoek, geen businesscase, geen ondernemersbloed….. gewoon gáán met die wagen. En waarom koffie? Tja, ‘we zijn zelf koffieliefhebbers en privé maken we altijd al lekkere koffietjes, dus past dat wel’.

De eerste braderie was meteen een fiasco. ‘ik heb thuus al koffie ehad’ was wat ze te horen kregen bij het aanbieden van een kopje koffie. Hun doelgroep was daar blijkbaar niet aanwezig. Ze staken vervolgens, samen met hun mannen, de koppen bij elkaar en kwamen tot de conclusie dat ze koffieliefhebbers op andere evenementen en festivals zouden moeten vinden. En dat klopte. Op de grotere evenementen zoals ‘Roots in the woods’, ‘Drakenbootfestival’ en ‘Wings Wheels & Goggles’ kunnen de meiden hun enthousiasme helemaal overbrengen op de bezoekers. Intussen hebben ze een groot netwerk opgebouwd en raakt het publiek vertrouwd met hun heerlijke kopjes koffie. Ze noemen zichzelf ‘selfmade Barista’. Géén Baristaopleiding, géén speciale horeca-opleidingen, dat vinden ze helemaal niet nodig. De leverancier van de koffiemachine heeft ze de kneepjes van de machine, de bonen en het opschuimen van de melk bijgebracht, ze hebben veel geoefend en dat is alles. Met de leuk aangeklede wagen hebben ze een aantrekkingskracht. Ik ben ervan overtuigd dat je in hun koffie het plezier, de gezelligheid en hun genieten van de gesprekken met leuke mensen, proeft. Ze genieten op hun beurt mateloos als ze van de koffiedrinkers complimenten krijgen.

Simca Sisters on the move

 

Nu ze een tijdje bezig zijn en er van alles komt kijken bij hun kleine bedrijf doen ze nog allerlei ontdekkingen. Naast de kwaliteiten die hun mannen inzetten voor de technische-, grafische-, ict- en pr-aspecten van het bedrijf, komen ze tot de ontdekking dat ze zelf nog creatiever zijn dan ze dachten. Ze hebben daarom besloten om een webshop te beginnen, waarop ze allerlei hebbedingetjes, sieraden, rokjes en, natuurlijk, koffie verkopen. Dit heeft weer geleid tot de aanschaf van een tweede oldtimer, een gekke Simca, waarmee ze hun spullen naar diverse hippe marktjes brengen. De sieraden en rokjes maken ze zelf. Moeder is hun leermeester. Wat wel lastig is, is dat ze de gemaakte spullen zo leuk vinden, dat ze ze eigenlijk wel zelf willen houden.

Als ik vraag of ze een tip hebben aan andere mensen die misschien ook een kleine onderneming willen starten dan krijg ik te horen dat het vooral moet gaan over iets wat je graag doet, iets waar je veel plezier in hebt en dat het commercieel belang niet voorop moet staan.
En als ik vraag wat het ze oplevert dan is dat vrijheid, tijd als zussen/vriendinnen met elkaar doorbrengen, leuke mensen ontmoeten, leuke gesprekken hebben, vrolijkheid.

Wil je meer van ze weten en wil je ze volgen in hun ontwikkeling, kijk dan op
www.sistersonthemove.nl
webshop.sistersonthemove.nl
Inge van Engeland
Sylvia Bos

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924