Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

van saaie pillen en poeders naar creatieve, gevulde bonbons

Marjanne Deelen zit tegenover me en tussen ons in staan twee glazen thee én een schaaltje kleurige bonbons. Hoe kan het ook anders. Marjanne ging in haar loopbaan van saaie pillen en poeders naar creatieve, gevulde bonbons. Wat is er allemaal gebeurd in de loopbaan van Marjanne?

Om dat te horen interview ik haar en geniet ondertussen van prachtig gevormde en overheerlijke bonbons.

Even Apeldoorn bellen

Na de middelbare school deed Marjanne de apothekersassistentopleiding en ze heeft ruim 10 jaren als apothekersassistent gewerkt. Ze vond het leuk om vanaf recepten poedertjes, capsules, pillen en drankjes te maken. Toen dat zelf creëren uit de apotheken verdween, verdween daarmee voor Marjanne de lol van het vak. Door ziekte en overlijden van familieleden kwamen de medicijnen ‘haar de neus uit’ en besloot ze het roer om te gooien. Ze stapte als onervaren medewerker in het makelaars- en assurantiekantoor van haar vader. Daar leerde ze typen, brieven schrijven en haalde het diploma Assurantie B. Jarenlang heeft Marjanne dit gedaan en na haar verhuizing naar Apeldoorn kwam ze, eerst bij Alpha assurantiën en daarna bij Centraal Beheer terecht. Zo’n 20 jaar heeft ze bij C.B. in verschillende functies gewerkt. Mensen die ‘Even Apeldoorn belden’ kregen destijds vrijwel altijd Marjanne aan de telefoon. Toen de bedrijfscultuur daar veranderde en reorganisaties in de lucht hingen besloot ze voor zichzelf te beginnen. Wát, wist ze toen nog niet.

Website kopen

Ze surfte op internet en tussen de vele webshops die te koop stonden vond ze de webshop ‘Bonbonspecials.nl’. Deze sprak haar enorm aan – ze had altijd al iets met chocola – en trok de stoute schoenen aan.  Ze reisde naar de eigenaar in Maastricht, besprak alle ins en outs en 2 weken later kocht ze de webshop. Via deze webshop konden bedrijven en particulieren in een fabriek gemaakte bonbons kopen. Toen Marjanne zelf een workshop bonbons maken volgde, wist ze dat daar de toekomst van haar bedrijf lag: handgemaakte chocoladeproducten.  Na 1 jaar had ze haar bedrijfje al aardig op poten en dat was ook het moment dat ze Centraal Beheer achter zich liet.

Lef, ondernemerschap en netwerken

Lef, ondernemerschap, het volgen van diverse cursussen en veel netwerken zorgt ervoor dat ze, na een paar opbouwjaren, nu van haar bedrijf kan leven. Haar huis is intussen dusdanig verbouwd dat ze een heus atelier heeft waar ze met cacao, boter, suiker, lef en veel creativiteit haar prachtige bonbons maakt en workshops geeft aan maximaal 16 mensen. Geen recepten voor zetpillen, hoestdrankjes of capsules zoals bij de apotheek, maar wél recepten voor hetzelfde doel: mensen die zich goed voelen, blij zijn en genieten van het leven.

Marjanne Deelen

Contact met Marjanne?

Wil je eens kijken bij Marjanne in haar atelier, een workshop volgen of lekkere chocolaatjes kopen, neem dan contact met haar op en bekijk het filmpje op Youtube (BonBonSpecial)

Website: bonbonspecials.nl

info@bonbonspecials.nl

tel 06 301 06 402

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924