Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Astro-fotografie, draaitafel, swingende mensenmassa, muziek maken met kinderen.

Astro-fotografie, draaitafel, swingende mensenmassa, muziek maken met kinderen. Dit is Daniël Verloop

Daniël Verloop, 44 jaar, studeerde rechten in Leiden, maar dat was niet een heel bewuste keuze en hij heeft er na zijn bachelor verder niets mee gedaan. Tijdens een vakantie, zittend in een vliegtuig, kwam het verlangen om piloot te worden en 2,5 jaar later was zijn droom werkelijkheid geworden: hij vloog de Boeing 747. Helaas gaf het vliegen medische problemen en moest hij ermee stoppen.

Wat kan ik? Wat wil ik?

Toen rees de vraag: wat kan ik, wat wil ik?  Hij was een aantal jaren zoekende. In 2018 zochten ze in Doetinchem op een middelbare school een docent natuurkunde.  Niet zozeer iemand met onderwijspapieren, maar meer iemand die jongeren van 14, 15 jaar onder controle kon houden, wat een paar voorgangers niet gelukt was.  Met z’n 2 meter lengte maakte hij waarschijnlijk indruk en bleek hij in staat contact te maken met de jongeren en ze in het gareel te houden. Hij zou zijn onderwijspapieren gaan halen, maar de corona kwam. Niet meer fysiek voor de klas was Daniel veroordeeld tot de laptop, waarmee de interactie met 32 leerlingen tot een nulpunt daalde en zijn energie en humeur ook. Hij besloot te stoppen. Wat nu, was wederom de vraag.

Knopjes

Zijn hele leven was al gelardeerd met muziek en door de corona had hij tijd om zijn relatie met de muziek weer te versterken. In zijn studententijd was hij in Leiden deejay geweest (samen met Armin van Buuren) en die herinneringen gaven energie. Er kwam apparatuur om weer met de muziek bezig te gaan. De knopjes van de cockpit zijn nu de knopjes in zijn studio. Hij had en heeft veel creativiteit en inspiratie en het plan is om albums en nummers uit te brengen, die hij alleen en samen met anderen heeft gemaakt. Ook geeft hij aan zijn eigen jonge kinderen het plezier van muziek door, maar laat ze zelf beslissen welk instrument ze willen bespelen. Iets samen doen met anderen vindt hij prettig, maar hij zit ook graag in zijn eentje in de studio. Emoties worden omgezet in muziek en dat voelt als een fantastische uitlaatklep.

Astro-fotografie

Astronomie heeft ook Daniels aandacht. ‘In het universum zijn wij als mens helemaal niets en er is heel veel om ons heen waar we geen weet van hebben’ zegt hij. Het roept de vraag bij hem op of wij de enige wezens in het universum zijn en alles om ons heen voor ons is gemaakt. Astro-fotografie sprak hem aan en dat is iets wat in de loop van de tijd steeds meer bereikbaar is geworden voor de ‘normale’ mens door allerlei technische ontwikkelingen en internet. De Amerikaanse Nasa plaats al 25 jaar iedere dag een astro-foto op internet (APOD). Dit wilde hij meer  populariseren en vertalen naar een Europese versie (EAPOD- European astronomy Picture of the Day). In 2016 is hij gestart en direct kreeg hij van heel veel mensen positieve support. Met een onderbreking van een aantal jaren plaatst hij nu astro-foto’s op zijn eigen website en diverse internetplatforms. Op Facebook heeft hij op dit moment zo’n 22.000 volgers. Ik heb een kijkje genomen en voor mij gaat er een wereld open. Wat een ongelooflijk mooie foto’s zijn er gemaakt. En dat ons heelal zo kleurrijk is heb ik nooit geweten. Daniel is bezig een team te formeren met 12 Europese vooraanstaande astronomen en fotografen die hem gaan helpen foto’s te selecteren van o.a. sterrenstelsels.  Astronomie-gerelateerde bedrijven willen zich graag aansluiten. Een astro-fotograaf heeft dezelfde ideeën als Daniël en wil ook graag een community formeren. Rondom de dagelijkse foto’s zal er dan veel meer interactie zijn.

Hij hield enorm van het werk als deejay om een mensenmassa in beweging te krijgen. Tijdens de coronacrisis probeerde hij dit met life-streams voort te zetten, maar dat deden velen en het gaf niet de gewenste voldoening.  Hij raakte in die tijd op Youtube geïnspireerd om met kinderen ook muziek te gaan maken en probeerde een en ander uit. Online is een filmpje te vinden van een klein meisje uit zijn buurt die DJ- streams voor kinderen gaat hosten. Het meisje, Fray, staat lekker te swingen achter de draaitafel.

Zo zie je dat Daniel van alles aanraakt waar hij plezier in heeft en dat gaat vervolgens groeien. Een groot netwerk van mensen om hem heen maakt het mogelijk. We gaan ongetwijfeld de komende tijd veel horen en zien van Daniël. De diversiteit is mooi: muziek, astronomie, fotografie, werken met kinderen………. Wie weet wat er allemaal nog meer bij komt.

Je komt waar je wilt komen.

Daniel wil graag nog iets aan de lezer meegeven: ‘als je sterk in iets gelooft, iets wilt bereiken, dan kóm je er uiteindelijk ook. Het gaat niet vanzelf, je moet er hard voor werken.  Dingen die in het begin onmogelijk lijken, gaan later toch vanzelf. Je moet doen waar je hart naar uitgaat en veel mensen ontmoeten’

Wil je meer horen of zien van Daniël, kijk dan op

www.danielverloop.com

www.eapod.org

Spotify:  https://youtu.be/flx59DVn21M

https://youtu.be/flx59DVn21M

tel 06 82843005

email:  info@danielverloop.com

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924