Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Oudere werklozen kansloos

Minder WW en einde ‘ouwelullendagen’

‘k Was geschokt toen ik dit afgelopen week in de krant las en op het nieuws hoorde. Volgens het Centraal Planbureau zouden de werkloosheidsuitkeringen geleidelijk verlaagd moeten worden, zodat oudere werklozen sneller banen zullen accepteren. Ook bepleit het CPB dat seniorendagen en ontziemaatregelen voor ouderen verminderd moet worden omdat deze een belemmering vormen voor werkgevers.

Volgens mij is dit een klap in het gezicht van ouderen die dagelijks eindeloos hun best doen om werk te vinden, maar het gewoonweg niet lukt omdat er geen vacatures zijn. Om moedeloos van te worden. In veel bedrijven komen zelfs nog meer banen te vervallen. Hoe durf je dit te stellen. We kunnen ons beter bezig houden met het vinden van oplossingen om de inkrimpingen en faillissementen te stoppen. En dan ook nog de ouwelullendagen stoppen? Alsof dit een belemmering is voor het in dienst nemen of houden van oudere werknemers. Ik vermoed dat de economen van het CPB dit roepen van achter het bureau en niet weten hoe het in de werkelijkheid toe gaat. Vrije dagen in veel organisaties worden toegekend voor medewerkers in alle levensfasen en niet alleen voor de ouderen.

De politieke partijen vinden er ook wat van. PvdA vindt deze voorstellen mensonterend. VVD, D66 en CDA hebben er meer oren naar. D66-kamerlid Van Weijdenberg constateert wel dat er nog veel vooroordelen zijn over ouderen. Dat ze bijvoorbeeld minder kunnen. Daar lopen werkzoekenden tegenaan. We moeten dit beeld bijstellen. Ouderen zijn over het algemeen heel plichtsgetrouw, betrokken bij de organisatie en weinig ziek.

Ik ben zelf in contact met vele oudere werknemers en zie hoe waardevol ze zijn voor de bedrijven en instellingen waarin zij werken. Kijk maar eens bij de passieverhalen op deze site waarbij 50-plussers, zelfs 60-plussers het initiatief nemen om te werken vanuit passie en hiermee anderen inspireren.

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924