Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Doe eens wat anders!

Je kent vast de uitdrukking wel: ‘als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Volgens mij klopt dat heel vaak. Wil je verandering in je leven, in welke zin dan ook, doe eens 1 x per dag, 1 x in de week, 3 x in de week (leg jezelf een frequentie op) het volgende:

  • Geef een familielid, buur of kennis, die dit helemaal niet verwacht, een bos bloemen, stuur zomaar een kaart of verras hem met een bezoek of iets anders.
  • Ga een gesprek aan in de trein, het vliegtuig of in een winkel, als je dat normaal niet doet.
  • Groet met een lach op je gezicht iedereen die je tegenkomt, en zie wat er gebeurt.
  • Nodig iemand die alleen zit bij je (jullie) aan het tafeltje op een terras.
  • Vraag aan je buurman, zwager of schoonzus hoe zijn of haar werkdag eruitziet en wat hij precies voor werk doet.
  • Bel een oude schoolvriend(in) op.
  • Luister eens naar een genre muziek of kijk naar een soort film, waar je normaal niet naar luistert of
  • Doe een proefles bij een sportvereniging of kijk eens op een vrijwilligerssite (bijv. apeldoornpaktaan.nl) of er iets leuks voor je bij zit.
  • Ga eens op je rug liggen in een park of bos en bekijk de bomen en de lucht eens op een andere manier.
  • Doe iets abnormaals ………

…………………….. en zie welke nieuwe impulsen het je geeft. Je zult je verbazen, je wordt blij of je raakt geïnspireerd. ‘Je komt uit je comfortzone’ zeggen we dan vaak en dat is nodig als je denkt over verandering in je werk.

Als je baalt van je werk, collega’s óf leidinggevende en je wilt dat daar verandering in komt, dan is dat meestal niet eenvoudig. Een andere baan zoeken is in de meeste gevallen de beste oplossing. Maar dan zeggen mensen om je heen of stemmetjes in je hoofd:’ ah, het valt toch wel mee’ of ‘trek het je niet zo aan‘ of ‘je hebt nu zekerheid van een vast contract, je gaat toch geen risico’s lopen’. Voor je het weet verstrijken de maanden, de jaren en blijft alles zoals het is. Met een beetje pech word je er niet gezelliger op voor je omgeving, krijg je er gezondheidsklachten van of ontwikkel je je niet meer omdat je weinig zin hebt om te investeren in je bedrijf/instelling of jezelf.

Als ik mensen coach om ander werk te vinden, dan check ik hoe zij dingen in hun dagelijks leven doen. Ik merk dan dat daar vaak vaste patronen in zitten, en daar is niks mis mee. Maar eens even uit de band springen of verkennen wat er voor moois in de nabije omgeving te doen is of dingen doen die je normaliter niet doet, dat zet je hoofd en lijf in een verandermodus. Je gaat dan meer mogelijkheden zien om verandering in je werksituatie aan te brengen.

Probeer het maar eens uit en laat me weten wat het met je doet. Veel succes!

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924