Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

De files zat? Ruil van baan!

Deze tekst zag ik onlangs in de krant en het artikel ging over een nieuw platform waarbij mensen van baan kunnen ruilen.

Als autorijden of lang in de trein zitten je passie is, moet je dit natuurlijk vooral doen en bijv. als chauffeur door het leven gaan. Maar voor wie leuk werk heeft en dagelijks in de file zit is het nog maar de vraag of het leuke werk hierdoor nog leuk blijft. Honderdduizenden Nederlanders rijden iedere dag uren in hun auto of in de trein om naar hun werk te komen. De geluiden hierover zijn in het algemeen niet zo positief.

Waarom zou een Amsterdammer zijn werk doen in Den Haag, terwijl hij in Amsterdam (min of meer) dezelfde functie kan uitoefenen als hij van baan ruilt met iemand uit Den Haag die in Amsterdam werkt? Veel banen zijn inwisselbaar en er zijn onnodig veel forensen. Daarom is er banenruil.nl. Een ruil kan heel veel pluspunten hebben. Denk maar aan minder reistijd, waardoor er meer tijd is voor gezin, sport, ontspanning, minder files, beter voor het milieu én nieuw elan op de werkvloer (nieuwe collega’s).

Van ruilen komt huilen, is het gezegde. Dat hoeft niet. Het platform van Banenruil heeft slimme software om te matchen en experts kunnen het hele traject begeleiden. Ook bij ‘hoe vertel ik het mijn baas dat ik wil ruilen’. Ik vind dit platform een heel mooi initiatief en zal gaan volgen hoe het zich ontwikkelt.

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924