Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

APK

Ik kreeg vanochtend een herinnering in mijn mail dat onze 11 jaar oude auto binnenkort een APK moet krijgen. Ik was even kwijt waar die letters voor staan en zocht het op. Algemene Periodieke Keuring. Op het moment dat ik deze woorden las moest ik aan mijn boek denken dat ik een tijd geleden heb geschreven voor management: ‘Aan de slag met levensfasenbeleid’, met als ondertitel: ‘de afdelingsfoto’. Ik realiseer me nu dat ik, toen ik het boek schreef uitging van een APK voor teams in organisaties. Toen ik de volledige woorden nog eens hardop uitsprak en de nadruk legde op ‘Algemeen’ dacht ik opeens aan een periodieke keuring van het leven. Een APK van míjn leven! Interessant! Dat wil ik wel! Maar de keurmeester wil ik dan in eerste instantie wel zelf zijn.

APK van mijn leven

Als ik nu mijn leven een APK geef dan borrelt er van alles op en stel ik mezelf allerlei vragen. Hoe voelt mijn lijf? Hoe is het met mijn relatie? Hoe is de verhouding met mijn kinderen en familie? Hoe staat het met de financiën, het huis en de tuin? Voel ik me gelukkig? Voel ik me veilig? Vind ik mijn (vrijwilligers)werk nog leuk? Ontwikkel ik me nog steeds? Doe ik de dingen die ik graag wil doen? Oneindig veel vragen kan ik mezelf stellen en dat doe ik dan ook. Onderdelen vervangen zoals bij een APK van de auto gaat wat moeilijk, maar de uitkomst van de APK geeft me wel de mogelijkheid om mijn doen en laten bij te sturen. Ik neem me nu voor dat nog voordat de auto gekeurd is, ik ook de APK van mijn leven gedaan heb en ga beoordelen of ik dingen wil en kan veranderen.

Loopbaan/IEMT

Als ik in mijn werk als loopbaancoach en IEMT-therapeut vele vragen stel aan de cliënt over wat hem of haar beweegt of belemmert in het functioneren komen veel van dezelfde vragen aan de orde als de vragen die ik mezelf stel voor de APK van het leven. En wat een inzichten geeft dat. Geweldig om te doen.

Tevreden?

Als jij je nu afvraagt of je tevreden bent met het leven dat je nu leidt of lijdt, doe dan ook eens de APK van je leven. En als je je loopbaan wilt ombuigen of angsten hebt, nare gevoelens die telkens terugkomen of als je problemen hebt in bepaalde situaties of met bepaalde mensen, dan wil ik je graag helpen om het positief te veranderen.

Ennuh…..een APK van de auto is ieder jaar. Misschien niet verkeerd om de APK van je leven ook jaarlijks te doen.

 

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924