Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Als je stil zit, gebeurt er (n)iets !

In de krant en op Facebook las ik dat er een ‘netJEwerkavond’ in Apeldoorn zou zijn. Een avond voor mensen die een nieuwe baan zoeken. Een netwerk om van elkaar te leren, energie en tips te krijgen voor een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. En dit alles wordt in een prettige en veilige sfeer begeleid door coaches en experts met kennis van de arbeidsmarkt.

Het was een gekakel van jewelste. Er was geen enkele schroom om met elkaar in gesprek te gaan. Ik voelde veel energie. Ik merkte dat een aantal van de aanwezigen elkaar al goed kennen, elkaar stimuleren en hun kennis en ervaringen delen, maar ook lekker kletsen over de vakantie of de kinderen. Netjewerk is een plek om gelijkgestemden te ontmoeten en energie van elkaar te krijgen. Je kunt er 1 x per week alleen of gezamenlijk werken aan CV, brief, het voeren van gesprekken of jezelf presenteren én 1 x per week een themabijeenkomst bijwonen.

Vrijwel iedereen doorloopt de verschillende emotionele fasen: de schok van het verliezen van een baan, soms heel onverwachts, de boosheid, het gevoel dat je niks waard bent, het idee dat niemand op jou zit te wachten,het verdriet, niet weten wat je kunt en wilt, de lichtpuntjes, het gevoel dat je er echt mag zijn, dat je respons op je sollicitatie krijgt, dat je steeds beter weet wat je wilt en kunt…………….. en ook bij velen de euforie dat je een nieuwe baan hebt gevonden.

Ik vond het bijzonder leuk om van een paar mensen te horen hoe ze omgaan met de verplichtingen van het UWV, de ervaringen die ze op hebben gedaan tijdens sollicitatiegesprekken en welke (verborgen) talenten ze tentoonspreiden, waarmee ze naar mijn idee (nog) te weinig doen. Zo sprak ik met een man die werk zoekt in de financiële sector en een leuke website heeft met allerlei financiële berekeningen betreffende woning, werk, uitkering, pensioen en Aow. Een leuke site die al zo’n 1000 bezoekers per dag krijgt. Toch wil hij deze nu nog niet commercieel maken, dat is volgens hem iets voor later………. Ik dacht: waarom niet nu?

Sandra Weijers, de drijvende kracht achter NetJEwerk, spant zich in om de werkzoekenden op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Wat fijn dat er zulke mensen zijn in de wereld. Alleen jammer dat het UWV of de Gemeente haar bedrijf niet benut om al die werkzoekenden te helpen. Gemiste kans!
De slogan op de website ‘ als je stil zit, gebeurt er niets!’ is zo treffend. Ik roep alle werkzoekenden op: sluit je aan bij netJEwerk en……….. ‘ er gebeurt iets’

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924