Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

4 redenen waarom een side hustle een goed idee is

Lang niet iedereen is in de wieg gelegd voor (fulltime) ondernemerschap. Met een side hustle (vrij vertaald:  bedrijfje naast een baan) wordt ondernemen voor een veel grotere groep bereikbaar, zegt Chris Guillebeau, de Amerikaanse ondernemer en schrijver. Alistair Cox, de CEO van Hays onderschrijft dat.

Een ‘side hustle’ is een soort persoonlijk freelance-project. Vanuit een uitgesproken interesse en passie voor een bepaald onderwerp starten professionals een eigen onderneming op. In mijn boek ‘Aan de slag met levensfasenbeleid’ schrijf ik dat éénmaal een vak leren en daarmee een hele loopbaan vullen uit de tijd is. Een loopbaan met allerlei nieuwe impulsen, het benutten van andere kwaliteiten en talenten houdt mensen vitaal.

Er zijn 4 redenen waarom een side hustle een goed idee is.  

1. Afwisseling en creativiteit tijdens je carrière

Mensen worden steeds ouder en zullen langer moeten werken. Professionals gaan daardoor op zoek naar meer afwisseling in hun carrière. Een side hustle is hier de perfecte oplossing voor. “In de realiteit zullen velen geen genoegen nemen met maar één doel en focus gedurende hun hele carrière”, zegt Alistair Cox.

2. Van je passie je (bij)beroep maken

Persoonlijke freelance-projecten bieden professionals de mogelijkheid om iets uit te bouwen waar ze in hun vrije tijd gepassioneerd door zijn, zonder een vaste baan op te moeten zeggen. Ze besteden extra tijd aan en aandacht in het verdiepen van hun interesse en maken van hun passie een bijkomend werkproject. Alistair Cox legt uit: “De realiteit is dat we allemaal geïnteresseerd zijn in en gepassioneerd zijn door meerdere dingen, en dat deze interesses en passies voortdurend veranderen. Ik geloof dat dit de vele oprichtingen van side hustles in de hand heeft gewerkt. Niet omdat de persoon een hekel heeft aan zijn job en op de één of andere manier wil ontsnappen.”

3. Ontwikkel nieuwe skills

In ‘side hustle’-projecten staan passies en interesses, andere dan deze voor hun bestaande job, centraal. Hiermee actief bezig zijn, doet professionals verrijken. Zo worden nieuwe vaardigheden aangeleerd, netwerken uitgebreid en de eigen inzetbaarheid verbeterd. Alistair Cox voegt hieraan toe: “Als je op je eentje onderneemt en een extra inkomen genereert door iets te doen waar je geïnteresseerd in bent, of dat nu schrijven, adviseren, koken, coachen, presenteren of het oprichten van een eigen hondenopvang is, leer je een heleboel vaardigheden die je misschien niet zou geleerd hebben in je 9-to-5-job.”

4. Extra inkomen

Persoonlijke freelance-projecten kunnen ook extra inkomsten genereren naast het standaardloon. Op die manier kunnen professionals door een persoonlijke passie uit te bouwen, een extra buffer opbouwen. “Je kan er geen doekjes om winden, veel professionals zetten een persoonlijk freelance-project op om wat extra geld te verdienen en te sparen voor moeilijkere tijden”, zegt Alistair Cox.

Ook zegt hij dat werkgevers zich geen zorgen hoeven te maken over werknemers die een side hustle nastreven. Werkgevers doen er beter aan de voordelen van een side hustle te omarmen. Het gaat hierbij om werknemers die zichzelf bijscholen, hun zelfvertrouwen opkrikken, positiever worden, ervaringen opdoen in nieuwe omgevingen, problemen oplossen en op zelfstandige basis risico’s nemen.

Side hustle iets voor jou?

Ik ken mensen die met veel plezier in een baan werken en een side hustle hebben. Hun ervaringen teken ik op. Wil je ontdekken welke kwaliteiten en talenten je kunt inzetten in een side hustle? Laten we samen een kop koffie drinken en het erover hebben.

ontleend aan een artikel van www.manoeuvre.be

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924