Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

15 beroepen in twee mensen verenigd

Een prachtig verhaal van twee mensen die elkaar aanvullen en veel voor elkaar over hebben, zodat telkens de wensen van allebei in vervulling gaan. Dirk Jager en Mirjan Kwant komen allebei uit Overijssel, hebben nog steeds een Hardenbergse/Gramsbergense tongval, maar spreken dagelijks Duits omdat ze nu in De Harz wonen. Om hen te interviewen ging ik met mijn man voor een weekendje naar Buntenbock, in een prachtige omgeving dichtbij Clausthal-Zellerfeld. Ze wonen en werken sinds 2006 in Hildesheimerhaus, een Jugendstilvilla uit 1895, dat jarenlang in gebruik is geweest als herstelkliniek voor longpatiënten.  Volgens Dirk hangt hun leven van toeval aan elkaar. Ik geloof dat niet zo. Ik zie een paar mensen die hun dromen durven na te jagen, lef hebben, risico’s durven te nemen en al hun talenten benutten.
Haar ouders hadden een tweede kapsalon, die Mirjan kon gaan runnen. Dirk, die uit de metaalsector kwam werd ook kapper. Mirjan knipte de dames en Dirk de heren. Ik probeer het me voor te stellen………. Dirk als kapper. Als je hem ziet denk je meer aan een bouwvakker of landbouwer….. zijn kapsel ziet er alles behalve netjes gekapt uit ! Na 7 jaar starte Mirjan een filiaal van Ladyline (een centrum voor gezond en verantwoord afvallen) in Emmen en verkochten de kapsalon. Dirk werd ZZP-er in betonboringen en werkte bij een vriend, die een bouwbedrijf heeft. Ze woonden toen in een woonboerderijtje in Lutten. Na 12 jaar Ladyline kwam Mirjan thuis met een verhaal dat je in Duitsland goedkoop huizen kon kopen. Dirk stopte met zijn bedrijf en ging een gekocht boederijtje in Duitsland opknappen. Een écht bouwval. Sommige mensen verklaarden hen voor gek. Dit was echter de droom van Dirk: renoveren, paarden, honden (fokken), kippen, vrijheid alom….. Vanaf zijn twaalfde zat Dirk elke vrije minuut bij een boer. In zijn jeugd woonde hij in een rijtjeswoning, maar wel met een geit in de tuin. Het bouwen en klussen heeft Dirk zichzelf aangeleerd en door afkijken van anderen in zijn ZZP-tijd. Na 3 jaar was Dirk klaar. Hij had eigenhandig het bouwval tot een prachtig solide boerderijtje omgetoverd. Mirjan wilde stoppen bij Ladyline. Een volgende fase in hun leven?
Mirjan’s had als klein meisje al de droom om een hotel, camping, bed-and-breakfast te hebben. Ze was ook gek van grote huizen Ze struinde telkens internet af. Toen kwam ze het ‘Hildesheimerhaus’ tegen. Het stond leeg. Haar droom! Dirk dacht, ‘als Mirjan dat graag wil………….. het maakt mij niks uit’. Hij vond het ook een uitdaging om ook dat pand weer te verbouwen. Het was gelukkig in een betere staat dan hun boederijtje was. Hun inmiddels totaal gerenoveerde boerderijtje met land werd binnen 3 dagen goed verkocht. Ze togen in 2006 naar het prachtige ski- en zomergebied in Harz om in Hildesheimerhaus een vakantiehotel te beginnen. Ze ontvangen door het jaar heen vele gasten in prachtige stijlvol en smaakvol ingerichte kamers of 4-6-persoons appartementen (totaal 40 personen) en elke ochtend staat er een fantastisch ontbijt klaar. Mirjan hield als klein kind al van Engels bloemetjesbehang. In Hildesheimerhaus vind je dat, maar ook prachtig meubilair, serviesgoed, prachtige bloemstukken, gemaakt van o.a. materiaal uit het bos. De hele inrichting past bij het pand. Ze hebben ook een mooie grote zaal waarin steeds meer grote (bruilofts)feesten gehouden worden met overnachtingsmogelijkheid voor de gasten. Ook is er een heuse bruidssuitte, met een prachtig bed, ooit van de ouders van Dirk geweest. Ze willen zich meer gaan specialiseren in de grotere feesten. Ze staan nu in de bruidsgids van Duitsland. Ze ervaren het wel als een zwaar leven, maar genieten er ook dagelijks van. Het begint alweer te kriebelen. De toekomst zien ze voor zich op een kleine boerderij met een stukje grond, stal met beesten en zelfvoorzienend. Voor Mirjan zijn er dan een paar kamers voor bed-and-breakfast of wooneenheden voor bejaarden. Beiden kunnen dan hun passies leven. Als ik kijk naar welke beroepen deze twee mensen uitoefenen, dan kan ik er zo een stuk of 15 noemen: kapper, ondernemer, metaalbewerker, betonboorder, tuinman, schilder, timmerman, barkeeper, ober, hotelier, stylist, binnenhuisarchitecte, gastvrouw, schoonmaker…..
Ik ben benieuwd wat Dirk en Mirjan over een jaar of vijf doen.
Contactinformatie: www.hildesheimer-haus.deDSC05906

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of ben je er ziek van geworden of wil je gewoon eens op zoek naar ander werk? Lees dan bij ‘passieverhalen’ de interviews die ik gehouden heb met mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie. Of laat je inspireren door de blogs.

Hulp nodig?

Zelf kun je ook met een beetje lef, inspirerende mensen om je heen en begeleiding van een loopbaancoach een ommekeer in je loopbaan maken en elke dag met plezier naar je werk gaan. Ik wil je daar graag bij helpen. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Na een (gratis) intakegesprek kunnen we samen bepalen hoe het traject eruit gaat zien en maak ik een offerte.

Gegevens

Werkenvanuitpassie.nl
KvK: 72421924