Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Tijdsurfen

Tijd voor tijdsurfen. Daar zit ik dan. Iemand die het prachtig vindt om te schrijven over passie en werk en zichzelf nu afvraagt of ze wel goed met haar werk bezig is geweest de afgelopen tijd.

Teveel werk. ‘s Avonds en in het weekend doorwerken. Geen overzicht meer hebben. Een hoofd dat uitpuilt van zorgelijke gedachten. Frustratie over te weinig resultaat boeken in het werk. Dit alles bij elkaar genomen zorgt ervoor dat ik even een time-out moet nemen om een echte burn-out te voorkomen.  Ik denk dat ik nog op tijd ben. Het voelt alsof ik de weg kwijt ben.

Tja en wat nu?  Een time-out. Het werk even op een laag pitje. Tijd voor bezinning, andere dingen doen, niets plannen, praten met je leidinggevende, coach, bedrijfsarts, lezen over burn-out.  Het is raar om dit te moeten doen en het valt niet mee. Want je verandert je situatie niet van de ene dag op de andere en ook niet hoe je daar zelf mee om moet gaan.

Zoektocht

Iets moois dat ik uit deze zoektocht haal zijn de tips uit het boek ‘ Ik heb de tijd’ van Paul Loomans. In zijn  handleiding voor ‘tijdsurfen’ geeft hij zeven aanwijzingen over hoe je met taken en werkzaamheden om kunt gaan. Het zijn stuk voor stuk prachtige hulpmiddelen om anders met werkdruk om te gaan.  De belangrijkste is voor mij’ kies spontaan wat je gaat doen’. Je doet meer met je gevoel en intuïtie en je doet minder met lijstjes en het afwerken van programma’s. Het betekent wel dat je voldoende tijd gunt aan ontspanmomenten of momenten van ‘niksen’. Dan geef je ruimte om gedachten de vrije loop te geven en de intuïtie te laten functioneren. En dat is nou juist heel moeilijk voor mij want ik ben altijd bezig, aan het multitasken en ik wil elke dag meer doen dan mogelijk is en ‘nee’ zeggen is heel moeilijk voor me.

Vergeten

Ik volg nu een groot aantal aanwijzingen van de coach en uit de literatuur op en wat gebeurt er:

Ik vergeet zomaar dingen!  En dat is echt niets voor mij. Ik zou een cadeautje halen voor een vriendin. Ik zou een berichtje sturen naar iemand.  Niet gedaan.  ‘Het moet niet gekker worden’ zegt mijn man lachend en we vinden het allebei komisch dat dit gebeurt.  ‘Loslaten’  heet dit. Ik vind het fijn te weten dat ik op mijn leeftijd toch nog kan veranderen.

Geïnteresseerd in het boek: ‘Ik heb de tijd’. Een handleiding in Tijdsurfen. Paul Loomans.

Email this to someoneShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
Reacties

4 Reacties

Petra

Anieta, respect!
Wat gaaf om te lezen hoe je dit oppakt.
Hoop dat je snel mag herstellen.
Groet Petra vd Brink ( collega Norschoten)

Renze

Mooi Anieta, hoe je dit beschrijft. Een valkuil voor veel mensen, denk ik. Altijd meer, beter! Nooit ‘nee’ zeggen.

Ik hoop je snel bij Norschoten weer te zien! (Ik start maandag!)

Françoise

Lieve Anieta, wat ben je toch een mooi verbindend mens. Jij durft je te laten zien in al je kwetsbaarheid en daarom ben je groots in je puurheid!
Bedankt voor het delen en als je wat leuks wilt doen vanuit je intuïtie en je wilt gezelschap, dan ben ik er voor je.
Liefs mooie vrouw en tot gauw.

Carol van Ramshorst

Echt knap om je zo kwetsbaar op te stellen en mooi om te lezen dat je/we niet te oud zijn om te leren. Succes en ik hoop dat je de tips en ervaringen blijft delen, dat je hoofd tot rust mag komen en je creatieve brein weer bruisend wordt. Hoop je snel weer op Norschoten te zien!


Laat een reactie achter

Anieta Scholten

schrijfster, P&O'er, ondernemer, partner, moeder

http://www.levensfasenbeleid.nl

Welkom

Heb je een baan waarin je niet écht gelukkig bent of zoek je werk? Lees dan de verhalen van mensen die een ‘draai’ in hun loopbaan hebben gemaakt en nu iets doen dat past bij hun passie.

Met een beetje lef, een goede coach of loopbaanadviseur, inspirerende mensen om je heen én deze website zou ook jíj een ommekeer in je loopbaan kunnen maken.

Lees ook de tips, aanbevolen boeken en andere inspiratiebronnen. Veel plezier!